Chemische technologie gaat niet alleen over chemie, olie en water maar ook over hondenbrokken en pindakaas. Als je over chemie praat, moet je ook denken aan levensmiddelen en geneesmiddelen. Bij allemaal heb je immers met processen te maken waarbij naast chemie ook natuurkunde een belangrijke rol speelt.
Als chemisch technoloog werk je vanwege de vele facetten van het vak met verschillende mensen in teamverband. Of het nu gaat om het ontwerpen van fabrieken met hun apparaten of om het bedrijven van chemische technologie. Zo werk je samen met mensen die een andere technische achtergrond hebben,bijvoorbeeld werktuigbouwkundigen of elektrotechnici, maar ook met commercieel georiënteerde mensen. Het is dus belangrijk dat je kunt communiceren. Kernbegrippen voor de chemisch technoloog zijn kwaliteit, milieu, veiligheid,efficiëntie en vooral: samen ergens voor staan.
Bij Chemische Technologie kun je opgeleid worden tot procestechnoloog en hygiënisch ontwerper voor de levensmiddelenindustrie (Food Engineer). Als je geïnteresseerd bent in zowel techniek als in marketing, in- en verkoop,economie, communicatie en talen, commercieel technische advisering en projectmanagement, dan kun je binnen Chemische Technologie voor de opleidingsvariant Commercieel Ingenieur kiezen. Je wordt dan opgeleid voor commerciële functies in de chemische technologie. De studie is gewijd aan chemische technologie en aan economische, bedrijfskundige, commerciële en management kennis en vaardigheden.